Skip to content

GREAT EXPECTATIONS

great expectationsThe summer after my sophomore year of college I spent a month traveling across America with my friend. We stayed in New York for a couple of weeks and then flew to the West Coast. That was my first time in California, and it wasn’t love at first sight. I did like San Diego though, and ever since then, I’ve always wanted to come back. My dream came true this spring. To tell the truth, when I went to San Diego five years ago I didn’t see much of it. We only stayed there for a couple of days and spent half of that time partying in Tijuana. This time we spent ten days there trying to see it all. I really wanted to love San Diego, but I didn’t. We had a fantastic time exploring the city and spending days on the beach, and everything about the city seemed perfect. But for some reason, it didn’t feel like it was a place I would love to come back to again.
On our way from San Diego to Los Angeles, we stopped in Palm Spring for a few days. From there we drove to the desert to Joshua Tree National Park which I’ve never even heard of before! You get the weirdest feeling when you get to this park, everything feels so surreal, and you just wander around for hours enjoying every second of it. We didn’t expect anything before we came there, and it turned out to be one of the best days we’ve had in a long time.

Пять лет назад мы с моей подругой целый месяц путешествовали по Америке. Проведя две недели в Нью-Йорке, мы отправились на западное побережье. До этого я никогда не была в Калифонии и, честно говоря, не осталась от нее в восторге, в особенности от Лос-Анджелеса. Единственный город, который тогда произвел на меня впечатление – это Сан-Диего, и с тех пор я всегда мечтала туда вернуться. Тогда мы провели в Сан-Диего всего пару дней, и большую часть этого времени потратили на изучение ночной жизни Мексики, так что сам город так толком и не посмотрели. Поэтому в этом году перед поездкой в Сан-Диего я была уверена, что бесповортно и окончательно влюблюсь в этот город, но этого не случилось. За десять дней мы исходили весь город пешком, провалялись несколько дней на потрясающе красивых пляжах, но так и не смогли полюбить этот город. Наверно, я просто слишком многого ожидала от Сан-Диего, а он этих ожиданий не оправдал.
После Сан-Диего мы на пару дней заехали в Палм-Спрингс. А уже оттуда отправились в национальный парк Джошуа-Три, о котором до недавнего времени я даже не слышала, поэтому, конечно, и не ожидала, что мы окажемся в настолько потрясающем месте. В отличие от большинства национальных парков Америки, где у каждого камня стоит очередь из китайских туристов, желающих сфотографироваться на фоне этого самого камня, в Джошуа-Три людей практически не было. Сам парк находится посреди пустыни, и когда туда попадаешь, испытываешь невероятные ощущения. Кажется, что ты оказался в месте, где время давно замерло.
great expectations
great expectations
great expectations
great expectationsgreat expectations
great expectations
great expectations
great expectations
great expectations
great expectations
great expectations
great expectations
great expectations
great expectations
great expectations
great expectations
great expectations
great expectations
great expectations
great expectations
great expectations
great expectations
great expectations

7 Comments

  1. Gal Gal

    Классно!)))
    Partying in Tijuana was good)

    • Anna Anna

      Это точно! Но not as good as partying in NYC 2 years ago 🙂

      • Gal Gal

        I’ve no idea what you’re talking about!…
        Just kidding, that was awesome :))

  2. Красиво! А меня всегда притягивала вот такая местность с высохшими деревьями и кактусами… Не знаю почему, но очень хочется обывать в подобном месте.

    xx
    Tatiana
    http://tatiana-kurnosova.blogspot.com/

    • Anna Anna

      Пустыня вообще завораживает. Но эта особенно красива 🙂

  3. […] all those beautiful National Parks America is famous for – Yosemite, Big Sur, Lake Tahoe, Joshua Tree and Grand Canyon. Before heading to Las Vegas we decided to take a day trip to the hottest place on […]

  4. […] по “Золотому Штату” мы взбирались на горы, ездили по пустыням, гуляли по лесам и купались в Тихом океане. Калифорния […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.