Skip to content

CALIFORNIA REPUBLIC

california republicWe drove along the beautiful Oregon Coast for hours before making our first stop in Eureka, a charming small town in Northern California. Eureka is famous for its redwoods, the tallest trees in the world, and nasty weather. Despite the rain and freezing winds, we walked around town every day enjoying its peaceful, quiet life, ocean views, and beautiful architecture. After spending couple days in Eureka, we got back on the road and headed to our next destination.
Sacramento is the capital of California and most people we’ve met advised us against going there saying that there is nothing to do. Surprisingly, we did have an excellent time there, and although I don’t think we would ever come back, I must admit that the city has a lot to offer. We spent our days wandering around the Old Town, walking along the riverside and chilling in the parks.
After experiencing the rural lifestyle in Oregon, we decided to spend a few days in American suburbs. We drove thirty miles east of Sacramento to a small town called El Dorado Hills and stayed there for almost a week relaxing, catching up on work, and enjoying the simple life.
Before heading back to the coast, we decided to visit one of the world’s most beautiful places – Lake Tahoe. The lake is located up in the mountains at a surface elevation of more than 6000 ft. We stayed in a beautiful chalet by the lake, went hiking in the most stunning places, and visited hot springs. A truly magical place that makes you realize once again that there is nothing quite like the beauty of nature.

Из Орегона мы несколько часов ехали по невероятно красивой дороге вдоль океана, пока, наконец, не добрались до Юрики – небольшого городка в северной части Калифорнии. Недалеко оттуда расположен заповедник Редвуд, в котором растут самые высокие деревья в мире, поэтому мы решили остановиться там на пару дней. Юрика встретила нас дождями и холодными ветрами – такого мы от Калифорнии не ожидали! И, как мы вскоре узнали от местных жителей, такая погода там стоит круглый год, даже летом. Сам город оказался очень милым, и мы провели несколько дней, гуляя по тихим улочкам и любуясь старинными зданиями.
После Юрики мы поехали в Сакраменто – столицу штата Калифорния. Многие отговаривали нас туда ехать, мотивируя это тем, что город очень скучный, и делать там по сути нечего. Конечно, это не огромный мегаполис, развлечений для туристов там не очень много, и вряд ли мы туда еще вернемся. Но те несколько дней, что мы там были, пролетели незаметно, и мы отлично провели время.
К этому моменту мы путешествовали уже месяц, и за это время немного подустали от постоянных переездов, поэтому мы решили отдохнуть недельку, ничего не делать и заодно посмотреть, как живут люди в пригородах Америки. Мы приехали в городок Эль Дорадо Хиллс, расположенный в сорока пяти киломертрах к востоку от Сакраменто, где и провели следующие шесть дней. Такая жизнь оказалась немного скучной и однообразной для нас, и мы отправились дальше, в одно из самых красивых мест на Земле – на озеро Тахо.
Озеро Тахо расположено в горах, на высоте около двух тысяч метров над уровнем моря. Честно говоря, мы совсем не ожидали, что это место произведет на нас такое впечатление. И, конечно, никакие фотографии не смогут передать всей этой красоты. Мы приехали всего на три дня и постарались за это время увидеть как можно больше: съездили к Изумрудной Бухте, которая по праву считается одним из самых живописных мест в Америке, грелись в горячих источниках в горах и даже успели побывать в соседнем штате – Неваде. Уезжать совсем не хотелось, но дальше нас ждало еще очень много всего интересного.
california republic
california republiccalifornia republic
california republic
california republic
california republiccalifornia republic
california republic
california republic
california republiccalifornia republic
california republic
california republic
california republiccalifornia republic
california republic

3 Comments

  1. […] was visiting all those beautiful National Parks America is famous for – Yosemite, Big Sur, Lake Tahoe, Joshua Tree and Grand Canyon. Before heading to Las Vegas we decided to take a day trip to the […]

  2. […] that wasn’t for us and we decided to leave Oregon and headed to our next destination – California. Сейчас уже довольно сложно рассказывать о начале […]

  3. […] нашего путешествия по “Золотому Штату” мы взбирались на горы, ездили по пустыням, гуляли по лесам и купались в Тихом […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.